BAKOS ORSOLYA gyógytornász - Tel.: +36 30 746 2728 - E-mail - Gyöngyös & Nagyréde Területén

Referenciák

"Bakos Orsolya oldalát az interneten találtam egy héttel egy lumbális "fúziós" gerincműtét után. Ezt követően, egy telefonos időpont egyeztetés után, Orsolya nyolc héten át végzett velem igen intenzív és valóban hatásos gyógytornát.
Miután pontosan tájékozódott gerincbetegségem mibenlétéről és a műtétemről
(személyes elmondásom, a zárójelentésem és a röntgenfelvételeim
alapján), erre alapozva építette fel a tornámat.

Orsolya minden alkalommal egy laikus számára is érzékelhetően jól felépített
rendszer szerint dolgozott és minden alkalommal éreztem, hogy lépésről lépésre haladunk előre. A nyolc hét alatt folyamatosan éreztem, hogy erősödöm, javul a mozgásom, általános állapotom. Orsolya mindig
kihozta belőlem az éppen aktuális maximumot, de soha nem "hajtott túl".
Folyamatosan kontrollálta az állapotomat, gyakorlatok közben is figyelt rá
hogy éppen mit bírok, kérdezte, hogy nincs-e fájdalmam, bírom-e tovább
csinálni az adott gyakorlatot. Közben rendszeresen praktikus
tanácsokkal látott el a későbbi életvitelemet illetően is.

A nyolc hét elteltével visszatérhettem a munkába. Ezt megelőzően Orsolya arra
vonatkozóan is adott tanácsokat, hogy munkahelyemen, ahol folyamatos ülő
munkát végzek, milyen gyakorlatokat végezzek, milyen gyakran álljak fel stb.

Orsolya személyében egy igen közvetlen, derűs és segítőkész embert ismertem
meg. A tornát, részben az ő segítségével, részben a tőle megtanult
gyakorlatokat immár egyedül végezve, tovább folytatom és mindenkinek, aki
hasonló problémával küzd, valóban csak a legjobb szívvel tudom ajánlani
Orsolya odaadó munkáját, amivel nem csupán testi de lelki gyógyulásomat is
nagyban elősegítette."

Király Miklós (ötvenhét éves, könyvtáros)


"2015.január 28-án átestem egy térdprotézis műtéten.
Közvetlenül a kórház után megkezdtük a közös "gyúrást". A gyakorlatokat kíméletlenül - jó értelemben! - megkövetelte, nem számított a könny és káromkodás.
Reménytelen helyzetemből a kitartó elvárásainak és munkámnak köszönhetően egyre javultak az eredményeim, hajlítás és nyújtás szöge.
Örültünk minden fokocskának.
Eltelt két hónap és teljes biztonsággal önállóan közlekedem, űzöm a szobabiciklit.
Orsika!
Nagyon sokat köszönhetek Önnek! Végtelenül hálás vagyok a profizmusának, kőkemény gyakorlatainak, ugyanakkor kedvességének és bájának.
Abszolút elégedettségemet bizonyítván megígérhetem, hogy a másik térdem megműtését követően is Önt fogom felkérni a "szadizásomra".

Hálás köszönettel: Tettinger Istvánné


"Emberségből, kedvességből, szakmai tudásból - csillagos ötös adok !!! :) ♥ Csodálatos ember vagy, pontos, precíz, időben megbízható és nagyon bírom, hogy pozitívan gondolkodsz ! Szakmai tapasztalatod (rutinod) kimagasló, ami párosul a kedvességeddel, a mosolyoddal. Szívből ajánlom mindenkinek Orsit, mert Ő a legjobb választás !! ♥ " Csípőprotézis műtét utáni rehabilitáció

Szeltenheim-Bajza Eszter


"Első térdszalag pótló műtétem volt szalagszakadás miatt (combból kihúzott szalag, csavarokkal rögzítés elől). A neten kerestem házhoz is járó gyógytornászt, így találtam Orsira. Nem ismertem, véleményt sem igazán tudtam még róla, viszont rengeteg rém sztorival láttak el ismerősök is, hogy milyen következményei lehetnek a nem megfelelő gyógytornának.
Eltelt 2 hónap a műtét óta, először heti 3 majd heti 2 alkalommal jött hozzám. A lábam azóta az orvos szerint is, az idő elteltének megfelelő állapotban van, nem sántítok és fájdalom nélkül megy a szobabicajozás is már. Emellett amivel az Orsi totál meggyőzött a szakértelméről is, hogy állandóan nyaggattam a fájdalmak miatti aggódós kérdéseimmel és Ő mindenre adott választ és amikor az orvosnak is feltettem ezeket a kérdéseket az orvos is ugyanezeket mondta. Emellett mindig végeztet olyan gyakorlatot is, amivel a fekvés miatt nem igazán mozgó izmaimat is kicsit megmozgattuk (váll, nyak , hát, derék) és ez fontos az ilyen hosszan tartó szűkös mozgásban.
A szakmai szakértelme mellett még ráadásul egy nagyon kedves, szimpatikus ember és megfizethető áron! Csak ajánlani tudom minden szempontból.

Czifra Mónika


"Vállfájdalommal küzdöttem több, mint fél éven át. Voltak olyan pillanataim, amikor azt gondoltam, ezt nem lehet kibírni, de mivel nem ismertem a baj okát - utólag belátva rossz döntés volt - csak halogattam a megoldást. Időközben volt egy balesetem is, a mutatóujjam felső percét egy láncfűrésszel sikerült majdnem teljesen levágnom. Sikeres műtétet követően megmentették az ujjamat, azonban behajlítani egyáltalán nem tudtam, és alig éreztem vele. Ez a két dolog már elkerülhetetlenné tette, hogy lépjek a saját érdekemben. Ennek köszönhetően az internet (vagy az őrangyal?!)segítségével megtaláltam Orsikát, aki hetente kétszer 50 percet keményen tornáztatott. Pozitív kisugárzásával, kedves mosolyával, türelmével - melyre nagy szükség volt néha -, és természetesen kiváló szaktudásával elérte, hogy két hónap alatt megszűntek a vállfájdalmaim, valamint az ujjamat csaknem teljes mértékben tudom rendeltetésszerűen használni, be tudom hajlítani, és az érzékelés is visszajött (természetesen a műtét miatt nem lehet már 100 %-os!). Sokat nevettünk a torna közben, mindig vártam már az újbóli találkozást.
Ajánlom minden rászorulónak a mielőbbi gyógytornát, de természetesen csak Orsikával, mert a Vele való találkozás még több értelmet adott az életemnek, rádöbbentett arra, hogy milyen szükség van ilyen célzott szaktudásra, nyílt, őszinte tekintetre, határozottságra, kedvességre, hogy az ember egyre jobban és jobban érezze magát. Nagyon örülök, hogy megismerhettem."

Horváth Terézia


"Tavaly egy sportolásból adódó sérülés miatt a jobboldali vállamban az izom nagyon meghúzódott. Ez annyira fájdalmas volt, hogy gyakorlatilag, szinte felemelni nem tudtam a karomat és ez nagymértékben megnehezítette a mindennapjaimat. Felkerestem Orsolyát és a segítségét kértem
Hetente háromszor járt hozzám és a gyakorlatokat mindig következetesen csináltatta velem, melynek hatására hétről hétre érezhető volt a javulás. A hatodik hét után ismét sportolhattam, a fájdalom teljesen megszűnt. Tehát csak köszönettel tartozom neki, mert a szaktudása, következetessége és mindamellett nagyfokú empátiája, tette lehetővé, hogy ismét fájdalom mentesen élhetem a mindennapjaimat és rendszeresen sportolhatok. Mindenkinek ajánlom, aki egy gyógytornász segítségére van szüksége. Köszönöm Orsi!"

D. György.


"Decemberben operáltak nyaki gerincsérvvel. A műtét utáni gyógytornát Orsival végeztem, mára csaknem teljesen rendben vagyok. Nagyon jó, hogy a tornát itthon végezhettem, igazán kedvező áron. Orsi szakértelmének, a gondosan összeállított gyakorlatoknak köszönhetően mára teljes életet tudok élni. Külön hálás vagyok azért, hogy felfigyelt egyéb problémáimra is, és a nyakamon kívül a tornagyakorlatokba beépítette azokat a gyakorlatokat is. Nem tehernek, sokkal inkább kikapcsolódásnak éreztem a tornákat, ami annak is köszönhető, hogy Orsi egy nagyon kedves teremtés, akivel öröm a gyógyulás. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki a gyógytornát nem egy szükséges macerának szeretné érezni, hanem kikapcsolódásnak, jóleső mozgásnak, ami nem mellesleg még gyógyít is. Még egyszer köszönöm."

Kulanda Józsefné


"A férjem 79 éves és a parkinson kórtól szenved. Nagyon nehezen tudott menni, gyakran elesett, az életvitele nagyon beszűkült a négy fal közé.
Amióta Orsi gyógytornász heti két alkalommal jár hozzá, sokkal jobban van. Igaz segítséggel, de kimegy sétálni, el tudja látni magát.
Akivel az Orsi gyógytornász foglalkozik, igazán szerencsés. A szakmai hozzáértésen felül szeretettel, empátiával, türelemmel foglalkozik a pácienssel. Mindenkinek –akinek szüksége van rá –tudom ajánlani."

Kasper Károlyné


"Nagyon meg voltam elégedve a terápiával, valamint egy nagyon kedves, közvetlen embert ismertem meg személyedben, aminek én külön örülök, mert így sokkal jobban viseltem az egész procedúrát. A kezelés nagyon hasznos volt, és bár nincs ilyenben tapasztalatom, de biztos vagyok abban, hogy ez a szintű hatékonyság és gördülékenység nagy mértékben a te tapasztalatodnak és hozzá értésednek köszönhető. Szerintem nélküled még mindig mankóval bicegnék :) Valamint ha az anyagiakról van szó, csak annyit tudok mondani, hogy ilyen színvonalas szolgáltatás, ilyen jó áron, ma nagyon nehéz találni!" Térd műtét utáni rehabilitáció

Kristóf


"Orsi sokat segített nekem abban, hogy kilazítsam elmerevedett izmaim és ízületeim. A 4. hónapja dolgozom vele, egy héten négyszer járt hozzám, míg látogatóban voltam Magyarországon és az óta is, ahogy fejlődöm rendszeresen küld nekem gyakorlatokat, amiket legalább 3x egy héten megcsinálok.
Már 13 éve az Egyesült Államokban élek és itt más az egészség üggyel szemben a mentalitás. Mindenre műtétet vagy orvosságot javasolnak az orvosok. Az Egyesült Államokban költenek a világon legtöbbet az egészségügyre, de az emberek közel sem egészségesebbek, mint pl. Magyarországon. Rengeteg pénz van benne, nagy a profit a műtétek pénzt hoznak az orvosnak, a kórháznak és a gyógyszeriparnak. Rengeteg a felesleges műtét. Én ezt nem is egészségügynek, hanem betegség ellátásnak nevezem. Itt a mentalitás az, hogy ha probléma van, akkor műtsük, és gyógyszerekkel kezeljük. Amikor a gyógyszereknek különböző mellékhatásai lépnek fel, akkor azokat további gyógyszerekkel enyhítsük. Nálam az egészség megelőzést jelent. Mikor az orvos azt javasolta, hogy mindkét csípőmet műtéttel csináltassam meg, olyan lesz, mint új korában, nagyon drasztikusnak hangzott. Egy műtét soha nem egészség, sosem lesz olyan, mint új korában, mindig vannak kellemetlen hatásai, ami az egész életemre kihat. 37 éves vagyok, és sajnos a problémáim öröklöttek. Gyerekkoromban nem volt semmi bajom csak a 30-as éveim óta a csípőm kezdett elmerevedni. Elhatároztam, hogy nem fogok KÉT ilyen műtéten átesni és mindent meg fogok próbálni, hogy minél később kelljen műteni vagy akár soha.
A nyarat Magyarországon töltöttem és ott találtam meg Orsit. Mikor először átjött, rögtön barátok lettünk és személyre szóló gyakorlatokat csináltatott velem. Nem segített, csak ha tényleg nehezen vagy egyáltalán nem ment egy gyakorlat elvégzése. Ez így volt jó. Egy hónap alatt sokat fejlődött a csípőm mozgás képessége és a reggeli hátfájásom is sokat enyhült.
Visszatértem óta küld nekem havonta gyakorlat sorozatokat, amiket az óta is rendszeresen csinálok. Mindig azzal viccelődöm, hogy addig meg sem állok, amíg spárgába le nem megyek, bár valószínűleg ez soha nem fog bekövetkezni. De hát legyünk optimisták! Rengeteget fejlődtem az óta, könnyebben hajolok, rugalmasabb a lábam.
Mióta visszajöttem egy szigorú étrend programot is, bevezettem és ezzel már le is fogytam pár kilót. Na jó bevallom, nagyon kövér sosem voltam, de azért úgy egy 5-6 kiló pluszt felszedegettem a 30-as éveim alatt.
Az új étrend szerint kerülök minden ételt, aminek nem ismerem az összetevőjét. Nem eszek konzervből, dobozból semmit, inkább én magam elkészítem. A reggelim csak egy szelet kenyér valami kencével, paradicsommal, paprikával. Az ebédem egy normális ebéd, amit én főztem és vacsorára csak az általam készített gyümölcs, zöldség leveket iszom. A zöldségeket szeretem kifacsarni és össze turmixolni fagyasztott egész gyümölcsökkel, így a gyümölcsből a rostok segítenek a cukrok lassabb felszívódásában.
Hogy is van ez? Ugye a gyümölcslé a vitaminok miatt egészségesebb, mint a Kóla de így is sok a cukor benne. Nem is tanácsolt cukorbetegeknek magába gyümölcslevet inni vagy csak módjával. A teljes gyümölccsel más a helyzet. A gyümölcsben lévő növényi rostok lelassítják a cukor felszívódását. Ezért a gyümölcsöt mindig egészben turmixolom a zöldség levekkel össze. Nem mindig sikerül a legjobb ízűre, de tudom, hogy ez nekem jó.
Két hónap alatt a tornával és ezzel az életmóddal leadtam azt az 5-6 kiló pluszt, amivel több volt rajtam és most jobban érzem magam, mint valaha. Tele vagyok energiával, tornázok, sokat biciklizek és iszom a leveket. Ez nem diéta, ez egy életmód. Orsinak sokat köszönhetek és ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt drasztikus műtétekre szánná rá magát próbáljon meg mindent, ami lehetséges. A műtét csak az abszolút utolsó lépés lehet."

Viktoria O.