BAKOS ORSOLYA gyógytornász - Tel.: +36 30 746 2728 - E-mail - Budapest Egész Területén

Gyógymasszázs

A masszázs az emberiség gyógyító eljárásainak egyik legősibb módja. Az első írásos emlék Kínából származik i.e.2698-ból.

A masszázs gyógyító céllal való felhasználása is ókori gyökerekre vezethető vissza. Számos kultúrában évszázadok óta használják a legkülönbözőbb panaszok enyhítésére és betegségek gyógyítására.


A masszázs gyógyító hatása


A masszázsnak tartós hatása van testi és lelki egészségünkre, általános közérzetünkre. A jól kivitelezett masszázsfogásokkal elért mechanikai inger helyileg javítja a vérellátást, a bőr, a bőr alatti kötőszövet és az izomzat O2 és tápanyagellátását, aktiválja a nyirokkeringést, elősegíti a salakanyagok eltávolítását. Javítja a vérkeringést, lazítja az izmokat. A közvetett úton kialakuló távolhatások vegetatív és szomatikus változásokat idéznek elő. De nem a vérkeringés, hanem reflexes irányítás révén változtatják meg a beidegzésnek megfelelő szerv vagy szervek működését. A gyógymasszázs kezelések reflexes hatásai tehát a mozgásrendszert, a vér –és nyirokkeringést, az idegrendszert, a belső szervek és szervrendszerek működését érintik.

A gyógymasszázs

Gyógyító céllal, orvosi indikációra végzett masszázs.
Magába foglalja:
  1. a klasszikus (svéd) masszázst;
  2. a reflexzóna-masszázst (szegmentmasszázs, kötőszöveti masszázs, periostealis masszázs) Ezek a masszázsformák nem feltétlen okoznak jóleső, kellemes érzést, mint a klasszikus masszázs, ennek célja a kóros reflexkör megszakítása és a szervi működés normalizálása.


Tisztelt Érdeklődő! A gyógymasszázst a gyógytorna kiegészítő kezeléseként vagy orvosi diagnózis alapján beteg és/vagy idős emberek igényelhetik.