BAKOS ORSOLYA gyógytornász - Tel.: +36 30 746 2728 - E-mail - Gyöngyös & Nagyréde Területén

Mágnesterápia

Az alternatív terápiás módszerek iránt világszerte nőtt az érdeklődés, a mágnes terápiát már sokan a XXI. század gyógymódjának nevezik.
A mágnes terápiás kezelések hatására aktivizálódnak a szervezet saját gyógyító erői, ami a szervezet valamennyi funkciójának javulásához és harmonizálásához vezet.


Előnye a magas hatásfok és szerteágazódás, valamint lényeges szempont hogy semmilyen mellékhatása nincs. Az alacsony frekvenciájú mágneses tér a sejtekre hat, fokozza az anyagcseréjét és javítja az oxigén ellátását. Tehát regenerálja, vitalizálja, energiával tölti fel az egész szervezetet. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, keringés javító, méregtelenítő, izomlazító, immunrendszer erősítő hatása van.

 1. Szív és keringési betegségek, szívinfarktus, trombózisra való hajlam, vérellátási zavarok, szívkoszorúér szűkület, érelmeszesedés, érszűkület esetében.
 2. Vénás keringési zavar, visszerek, lábdagadás.
 3. Vérnyomás stabilizálása, az alacsony nő a magas csökken.
 4. Reumatikus fájdalmak, kopások, arthrosis esetében ajánlott, segíti az ízületek felszínét borító porc regenerálódását, újra épülését, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van.
 5. Hát és deréktáji fájdalmak kezelésére kiválóan alkalmas, itt a fájdalomcsillapító és izomlazító hatása érvényesül
 6. Csontritkulásnál segíti a kalcium beépülését a csontokba.
 7. Idegrendszeri betegségek tüneteinek enyhítése, a progresszió (rosszabbodás) lassítása Parkinson és szklerózis multiplex betegségnél, cukorbetegség okozta idegrendszeri szövődmények megelőzésére és kiegészítő kezeléseként ajánlott.
 8. Agyvérzés vagy agyi infarktus utáni rehabilitációt, gyógyulást jelentősen felgyorsítja.
 9. Emésztőrendszeri problémák, tartós székrekedés, felszívódási zavarok esetében kiváló hatású.
 10. Migrénes fejfájás, álmatlanság (elősegíti a melatonin nevű hormon termelődését, amely a mély és pihentető alvást segíti), stressz oldás (csökkenti a stressz hormon receptorok érzékenységét), depresszió kiegészítő kezeléseként ajánlott.
 11. Erősíti az immunrendszert, idős korban és daganatos betegeknél nagyon fontos.
 12. Bőrproblémák, psoriázis, ekcéma kiegészítő kezelésére ajánlott.
 13. Cukorbetegségnél serkentheti az inzulintermelődést, valamint számos súlyos szövődményétől mentheti meg a beteget (vakság, amputáció).

FONTOS!!!

Vannak esetek, amikor használata kontraindikált, tehát nem ajánlatos, ha valakinek pacemaker-e van, valamilyen akut, tehát most zajló vírusos vagy gombás fertőzése van, erős vérzéses állapotoknál, tehát akut gyomor vagy bélrendszeri vérzés esetén, vagy közvetlen műtét után, mert a keringésjavító hatása miatt a vérzés fokozódhat.