BAKOS ORSOLYA gyógytornász - Tel.: +36 30 746 2728 - E-mail - Budapest Egész Területén

Nyirokterápia

A nyirokrendszer leggyakoribb betegsége a nyiroködéma (nyirokoedema), mely akkor alakul ki, amikor egy sérüléses baleset, műtét vagy betegség következtében a nyirokerek és a nyirokcsomók alkalmatlanná válnak a nyirok, vagyis a szövet közti folyadék elszállítására. Ekkor a szövetekben rekedt anyagok felszaporodnak és láthatóan is duzzanatot okoznak, ez a nyiroködéma. A korai felismerés igen fontos, hiszen ekkor kezelhető a legnagyobb hatékonysággal a betegség és nem vezet tartós károsodáshoz.


A nyiroködéma tünetei:
A nyiroködéma általában olyan helyeken halmozódik fel, ahol laza szövetek találhatóak. A végtagok fokozatosan válnak vastagabbá, a kéz vagy a lábfej területén cipószerű duzzanat alakul ki, az ujjak is megduzzadnak, szinte hurkaszerűek, a bőr megvastagszik. A felgyülemlett ödéma nehezíti a mozgást, feszíti a bőrt. A betegség lassan alakul ki, és a végtagok csak néhány hét vagy hónap után válnak vastaggá.


A nyiroködéma gyógyítása komplex kezelést, ellátást igényel.

• Szakember által, speciális fogásokkal végzett nyirokdrenázs (nyirokmasszázs)
• Speciális kompressziós fásli szakszerű felhelyezése az érintett végtagra
• Helyes bőrápolás, rendszeres ellenőrzés, tanácsadás
• Gyógyharisnya viselése az ödéma-mentesített végtagon
• Súlycsökkentés, szakember felügyelete mellett

A kezelés kizárólag orvosi indikációra és erre képzett szakember által végezhető!

A kezelések díja az ÁRAK menüpont alatt található. A kezeléshez szükséges rugalmas pólyák árát nem tartalmazza, a kezeléshez ezeket is meg kell vásárolni.